ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

«Συναντήσεις για την ιστορία των γυναικών και του φύλου», μέλη της ερευνητικής ομάδας Brintima* από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου

Διαλέξεις - Ημερίδες - Συνέδρια

«Συναντήσεις για την ιστορία των γυναικών και του φύλου», μέλη της ερευνητικής ομάδας Brintima* από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου

Την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022, στις 7.00 μ.μ., στο πλαίσιο των μηνιαίων εισηγήσεων και συζητήσεων της σειράς «Συναντήσεις για την ιστορία των γυναικών και του φύλου», μέλη της ερευνητικής ομάδας Brintima* από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου θα συζητήσουν όψεις της σεξουαλικής βίας κατά τον 20ό αιώνα, λίγες μέρες πριν από το διήμερο συνέδριο «Ενάντια στη θέλησή τους. Σημασιοδοτήσεις της σεξουαλικής βίας στη νεότερη Ελλάδα», που διοργανώνουν στη Μυτιλήνη στις 4 & 5 Νοεμβρίου 2022.

Στις σύντομες παρεμβάσεις τους θα μιλήσουν για τη σεξουαλική βία στον πόλεμο και τους μετασχηματισμούς της στο ποινικό δίκαιο και στη νομική σκέψη, για τις σχετικές δικαστηριακές πρακτικές, για τις ιατρικές, ψυχιατρικές, ιατροδικαστικές και εγκληματολογικές αναγνώσεις της στην Ελλάδα από το 1900 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Μιλούν: Δήμητρα Βασιλειάδου, Δέσπω Κριτσωτάκη, Τάσος Κωστόπουλος, Αχιλλέας Φωτάκης.

Οι σύνδεσμοι για την πρόσβαση στη συνάντηση είναι:

  • για το Zoom

https://authgr.zoom.us/j/98997310674?pwd=ejlWV0Q3aU9oT0lVWTNjKzB0MVJyQT09

  • για το Facebook

https://www.facebook.com/studiesonmasculinityandfemininity.gr/

* Το ερευνητικό πρόγραμμα Brintima (Brutal Intimacies: A History of Rape in Modern Greece, 1900s-1960s, https://www.brintima.com/) υποστηρίζεται από το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στο πλαίσιο της Δράσης «2η Προκήρυξη ερευνητικών έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση Μεταδιδακτορικών Ερευνητών/τριών» (αριθμός έργου: 9) και στεγάζεται στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

25/10/2022
25/10/2022
7:00 μμ