Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Φοιτητολόγιο (UniverSIS)

Οι φοιτητές του ιδρύματος συνδέονται με τα στοιχεία του ιδρυματικού τους λογαριασμού και έχουν τη δυνατότητα για:
Δήλωση μαθημάτων, εγγραφή σε εξάμηνο, επιλογή κατεύθυνσης/ομάδας/τμήματος

Λήψη ειδοποιήσεων για μηνύματα από διδάσκοντες, γραμματεία ή ενέργειες συστήματος

Προβολή βαθμών και εκτύπωση πρόχειρης αναλυτικής βαθμολογίας

Προβολή εργασιών

Υποβολή αιτήσεων για πιστοποιητικά

Έλεγχο προϋποθέσεων πτυχίου και υποβολή αίτησης ορκωμοσίας

Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής για φοιτητές

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο WEBMAIL

Η υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου προσφέρει στα μέλη του Ιδρύματος την δυνατότητα να λαμβάνουν και να στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω της προσωπικής τους θυρίδας. 

Οδηγίες ρύθμισης (email) | Κανονισμός

Ακαδημαϊκή Ταυτότητα (ΠΑΣΟ)

Η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα (ΠΑΣΟ) χορηγείται με την έναρξη των σπουδών και είναι προσωπικό έγγραφο. Δεν αντικαθιστά την πολιτική ταυτότητα. Πιστοποίει τη φοιτητική ιδιότητα και διευκολύνει την πρόσβαση του/της κατόχου σε υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, σε εκπτώσεις μέσων μαζικής μεταφοράς και σε σειρά άλλων παροχών/προσφορών προς φοιτητές και φοιτήτριες.

Δήλωση Συγγραμμάτων (ΕΥΔΟΞΟΣ)

Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι να αποτελέσει το κεντρικό σημείο για την εκτέλεση κάθε ενέργειας που αφορά στη διάθεση και διαχείριση των Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων.

Ηλεκτρονικά Μαθήματα – Τηλεκπαίδευση

Πλατφόρμα Open eClass (eclass) 

Η πλατφόρμα Open eClass είναι ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων και αποτελεί την πρόταση του Ακαδημαϊκού Διαδικτύου (GUnet) για την υποστήριξη Υπηρεσιών Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης.
Οδηγίες χρήσης εφαρμογής


Οδηγίες Εγγραφής στα μαθήματα του eclass

 Σημείωση : Η εγγραφή στο eclass σε μαθήματα δεν αποτελεί δήλωση μαθημάτων. Η δήλωση μαθημάτων γίνεται στο φοιτητολόγιο.
*Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα θα πρέπει να κάνετε μία και μοναδική φορά εγγραφή στο eclass. Για την εγγραφή σας χρησιμοποιείτε το όνομα χρήστη και το συνθηματικό συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής.

ZOOM (https://aegean-gr.zoom.us)


Λογισμικό

ΔΗΛΟΣ 365

Μέσω της υπηρεσίας ΔΗΛΟΣ365 αποκτάτε πρόσβαση σε εφαρμογές νέφους (cloud) της Microsoft, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες Office 365 Online, One Drive (1ΤΒ), Skype for Business κ.α. Η άδεια χρήσης παραμένει ενεργή για όσο διάστημα έχετε την ιδιότητα του φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Οδηγίες Υπηρεσίας

Οι φοιτητές του ιδρύματος δικαιούνται μια δωρεάν άδεια των windοws 10 education για προσωπική τους χρήση. Η πρόσβαση σε αυτά δεν θα γίνεται πλέον από την πλατφόρμα Azure αλλά από την πλατφόρμα kivuto πληκτρολογώντας την παρακάτω διεύθυνση:

https://aegean.onthehub.com

Για να είναι δυνατή η πρόσβαση στην παραπάνω πλατφόρμα πρέπει ο φοιτητής να είναι ήδη γραμμένος στην πλατφόρμα delos365 (https://delos365.grnet.gr/), από όπου γίνεται η πρόσβαση στο office365. Αν ο φοιτητής δεν έχει μπει ποτέ στο delos365, πρέπει πρώτα να μπει στην διεύθυνση αυτή και να κάνει εγγραφή.

Οδηγίες

Azure Dev Tools for Teaching

Λογισμικό Microsoft στην εκπαίδευση

Οδηγίες σύνδεσης

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχοντας στο πρόγραμμα διανομής λογισμικού Azure Dev Tools for Teaching διαθέτει στα μέλη του ένα σύνολο λογισμικών της εταιρίας Microsoft για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε στην  ιστοσελίδα https://azureforeducation.microsoft.com/devtools 

  1. Επισκεφτείτε την σελίδα του Azure.
  2. θα σας ανακατευθύνει στην κεντρική υπηρεσία ταυτοποίησης και εξουσιοδότησης του Ιδρύματος όπου και θα συνδεθείτε με το με τον ακαδημαϊκό σας λογαριασμό ΟΔΗΓΙΕΣ
  3. Παραγγείλετε το λογισμικό που που σας ενδιαφέρει και αιτηθείτε τον κωδικό εγκατάστασης (Product Key).
  4. Κατεβάστε το λογισμικό μορφή ISO στον υπολογιστή σας και συνεχίστε με την εγκατάστασή του.

Σημείωση: Προτείνετε η χρήση του Windows USB/DVD Download Tool  για την δημιουργία bootable USB flash drive ή DVD για την εγκατάσταση του λειτουργικού.

Το Turnitin αποτελεί ένα λογισμικό ανίχνευσης της αντιγραφής και λογοκλοπής ακαδημαϊκών εργασιών. O εκπαιδευτής του μαθήματος έχει την δυνατότητα να ελέγξει-ανιχνεύσει το κατά πόσο οι εργασίες που ανεβάζουν οι φοιτητές του μαθήματος είναι προϊόν δικής τους δουλειάς ή προϊόν αντιγραφής. Οι φοιτητές εκπονούν και υποβάλλουν τις εργασίες τους και το Turnitin συγκρίνει το περιεχόμενο αυτών με άλλες πηγές μέσα από βάσεις δεδομένων που διαθέτει. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον εκπαιδευτή να ελέγχει ως προς την αυθεντικότητά τους και το ενδεχόμενο λογοκλοπής (plagiarism) τις εργασίες, οι οποίες υποβάλλονται από τους φοιτητές του.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία του Turnitin μπορεί να γίνει μέσω των Οpen Εclass και Moodle, στις οποίες έχει ενσωματωθεί η λειτουργία του Τurnitin, αλλά και απευθείας στην πλατφόρμα του Turnitin (https://www.turnitin.com).

Οδηγίες

Οδηγίες χρήσης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Turnitin

Οδηγίες χρήσης μέσω της πλατφόρμας Moodle

 Οδηγίες χρήσης μέσω της πλατφόρμας Open Eclass