Φοιτητικός Σύλλογος “ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ”

Φοιτητικός Σύλλογος “ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ”

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας “ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ” ιδρύθηκε στις 12/5/1989 μετά από απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Μυτιλήνης. Μέλος του Συλλόγου μας θεωρείται κάθε φοιτητής αυτόματα με την εγγραφή του στο πρώτο εξάμηνο (όλοι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές στους καταλόγους του Tμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας).


Πρόεδρος: Παναγιώτης Μελέτης
Αντιπρόεδρος: Αθηνά Κατωγιάννη
Γ.Γραμματέας: Ειρήνη Δημούδη
Ε.Γραμματέας: Ματίνα Κοτσομπίνη
Ταμίας: Ειρήνη Κωνσταντάγκα
Μέλος: Αφροδίτη Σταυρογιάννη
Μελος: Σωτηρία Τσέπα
Μέλος: Αδαμαντία Πετρίδη
Μέλος: Άννα-Μαρία Φράγκου
Μέλος: Λάμπρος Μαστρόκαλλος
Μέλος: Μαρίνα Μαγκαφουράκη

ΣΥΓΓΡΑΜMΑΤΑ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Φ.Σ.

Για το δανεισμό συγγράμματος/άτων από την Δανειστική βιβλιοθήκη του Φοιτητικού Συλλόγου μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω του παρόντος email:sah_sa@sa.aegean.gr , ώστε κατόπιν επικοινωνίας να μπορέσετε να το παραλάβετε


Σκοπός

Α. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

Β. Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ (ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Γ. Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥΣ.

Δ. Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ, ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ.

Ε. Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ Η ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

ΣΤ. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ, ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η ΞΕΝΟ Η ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ Η ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.

Ζ. Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.

Η. Η ΣΥΣΦΙΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ.


Μέλη

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

ΤΟ Δ.Σ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ. ΤΟ Δ.Σ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 11 ΜΕΛΗ.

Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΕΙΝΑΙ ΕΤΗΣΙΑ. ΤΟ ΝΕΟΕΚΛΕΓΜΕΝΟ Δ.Σ, ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΕ ΦΑΝΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ, ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ, ΤΑΜΕΙΑ, ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ.

ΤΟ Δ.Σ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ Δ.Σ ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ, ΤΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ, ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ.


Γενική Συνέλευση

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ. ΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΑ.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

1. ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

2. ΧΑΡΑΣΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΟ Δ.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ.

3. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ.

4. ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

5. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ Η ΟΧΙ ΤΟΥ Δ.Σ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

6. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ.

7. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

8. ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.