Ενημέρωση για το Ακαδημαϊκό  Έτος 2021-2022

Ενημέρωση για το Ακαδημαϊκό  Έτος 2021-2022

Ενημέρωση για το Ακαδημαϊκό  Έτος 2021-2022

Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες,

ευχόμαστε καλή ακαδημαϊκή χρονιά με σημαντικές μαθησιακές διαδρομές, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, και δημιουργικές ανταλλαγές απόψεων.

Όπως γνωρίζετε φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα ύστερα από πολλούς μήνες να ξανασυναντηθούμε και να συνεχίσουμε το ακαδημαϊκό μας έργο με φυσική παρουσία στις αίθουσες, στα εργαστήρια, στη βιβλιοθήκη.

Για να γίνει αυτό υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που συνοψίζονται στα εξής:

  • Η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται αποκλειστικά με φυσική παρουσία.
  • Η είσοδος στους χώρους διδασκαλίας καθώς και στα εργαστήρια, στις αίθουσες πολυμέσων, σε αναγνωστήρια και στις βιβλιοθήκες θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων πιστοποιητικών (εμβολιασμού, νόσησης, Rapid test, ταυτότητα).
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους των ΑΕΙ όπου υπάρχει πολύς κόσμος.
  • Τηρούνται όλα τα αναγκαία μέτρα Υγιεινής και Καθαριότητας/Απολύμανσης σε όλους τους εκπαιδευτικούς χώρους των ΑΕΙ, η διασφάλιση επαρκούς αερισμού, ο συνεχής καθαρισμός και η εφαρμογή απολυμαντικών σε επιφάνειες και εργαστηριακό εξοπλισμό.

Πέρα από τις παραπάνω προϋποθέσεις παραμένουν και σήμερα ορισμένες εκκρεμότητες που χρειάζεται να διευκρινιστούν καθώς και διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν για την ασφαλή παρουσία όλων μας διδασκόντων και διδασκομένων στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Ως εκ τούτου η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου έκρινε απαραίτητη την κατά δύο εβδομάδες αναβολή έναρξης του χειμερινού εξαμήνου και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021.

Μέχρι τότε μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Τμήματος για τυχόν ερωτήσεις, διευκρινήσεις.